Nieuws

Hardlooptrainingen om gezondheid te bevorderen
Werk maken van goede voornemens in Biesbosch

Socioloog Wouter de Jong en runningtherapeut Jaap van Gelderen geloven in de heilende werking van hardlopen. Zij willen anderen overtuigen in de Biesbosch. 'Meer bewegen leidt tot gedragsverandering, een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en ontstressing.'

lees verder


Tijd voor een goede verandering in je leven: Bewegen
Door: Wil Rijkers

Jaap van Gelderen, hardlooptherapie DordrechtRunning therapeut Jaap van Gelderen spreekt uit ervaring. In 1984 slikte hij dagelijks erg veel medicijnen tegen astma toen hij met atletiek begon. Door hardlopen, dus regelmatig te sporten, kon de tas met medicijnen de container in. Jaap was in staat om marathons te lopen in een tijd van twee uur vijfendertig. Voor een amateur met astma zeker een topprestatie. Zijn longarts kon alleen maar constateren dat zijn longen schoon waren en dat was een helder bewijs. Weg medicijnen. Jaap heeft na deze ervaring met zijn gezondheid het roer omgegooid. Als goed opgeleid en deskundig Running therapeut is hij 'Leven en Bewegen' uit gaan dragen. Wil je gezond blijven leven dan moet je bewegen.

Running Therapie Dordrecht
Vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen kruisten Jaap zijn pad en werden zijn eerste cliënten. Daardoor kwam hij in contact met een IVF-arts van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Een betere conditie en vetafname zou bij een IVF-behandelingen een veel grotere kans op succes geven. Al vrij snel door de goede ervaringen en mond-totmond reclame breidde de aanmeldingen zich uit. Het bedrijf 'Running therapie Dordrecht' is een feit geworden. Een brede groep mensen met problemen deden inmiddels een beroep op hem. Jaap deed dit naast zijn voltijdbaan. Weekenden en avonden was hij bezig. Dit werd dus te veel.

Fulltime baan
Sinds 1 september 2012 is zijn bedrijf 'Running therapie Dordrecht' een fulltime baan. Hij heeft zijn voormalige betrekking opgezegd en is nu volledig beschikbaar voor zijn cliënten. Zijn toekomstplannen zijn het aan de slag gaan met mensen die worstelen met ondermeer overgewicht, diabetes type 2, gedragsproblemen, o.a. angststoornissen en burn-out. Voor een breed scala aan problemen waar een mens me geconfronteerd kan worden kun je baat hebben bij deze therapie.

Zorgverzekeringen
Zijn wens is in vervulling gegaan. Jaap begeleidt en coacht intensief, hij is zeer betrokken en zorgt voor een goed contact. Persoonlijk maar ook in groepsverband gaat hij met zijn cliënten buiten aan de slag. Inmiddels werken huisartsen me en verwijzen door naar Running therapie. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden deze therapie al omdat de resultaten voor zich spreken. De cursus bestaat uit 12 weken waarbij de cursist gedurende deze periode intensief wordt begeleid en gecoacht om hierna op eigen kracht verder te gaan.

Contactpersoon: Jaap van Gelderen, Hardlooptherapeut.
Tel:; 06-14705921
Chico Mendesring 510
3315WL Dordrecht

E-mailadres: info@runningtherapiedordrecht.nl

Bron: Polderkrant augustus 2013


Lopen beter dan pillen


DORDRECHT • Voor runningtherapeut Jaap van Gelderen (54) staat het als een paal boven water. Bewegen levert
veel gezondheidswinst op. Zowel geestelijke als lichamelijke klachten nemen af door hardlopen, is zijn stellige overtuiging. En hij kan het weten.

Toen hij in 1984 met atletiek begon slikte hij nog een karrenvracht medicijnen tegen astma. Door het hardlopen werd hij medicijnvrij en was hij in staat marathons te lopen in twee uur vijfendertig. Voor een amateur, zeker met astma, een toptijd.
Ook zijn longarts was zeer verbaasd door die effecten van het hardlopen.

lees verder

bron: AD de Dordtenaar


Nieuw: de Boostergroep

de BoostergroepDe Boostergroep is een loopgroep speciaal voor mensen die de hele cursus Runningtherapie hebben gevolgd of voor ervaren lopers die behoefte hebben aan een stimulans of ruggensteun om te blijven hardlopen.

meer informatie

 


Ze zijn er klaar voor!

bron intranet Rivas

De Gezonde Regio organiseerde speciaal voor vrouwen een trainingsprogramma voor deelname aan de Pink Ribbon Ladiesrun in Rotterdam. Na 12 weken van intensief trainen zijn de dames er klaar voor.

Damesrun
Aanstaande zondag, 19 juni, vindt de Adidas Ladiesrun plaats in Rotterdam. Een gezellig loopevenement in het teken van lifestyle, sport en welness. Maar vooral in het teken van Pink Ribbon.

 

Twaalf weken lang hebben zo'n 30 enthousiaste dames elke dinsdag en donderdagavond getraind om de run van 5 kilometer te kunnen lopen. Onder leiding van runningcoach Jaap van Gelderen zijn de dames in vorm om zondag deel te nemen.

Als generale repetitie heeft de groep gisteravond een testroute van 5 kilometer gelopen door Gorinchem; hierbij hebben ze een gemiddelde tijd van 33 minuten neergezet. Een resultaat om trots op te zijn.

Sponsoring
Aan dit loopevenement is Pink Ribbon als goed doel verbonden. Stichting Pink Ribbon is een fondswervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren.

De dames zijn tevens druk bezig geweest een mooi sponsorbedrag bij elkaar te verzamelen. Het bedrag komt volledig ten goede van Pink Ribbon.

Hierbij nogmaals een oproep de dames te sponsoren en op deze bijzondere manier bij te dragen aan de fantastische doelen van Pink Ribbon!

Dames: heel veel plezier en succes gewenst aanstaande zondag!


Doe me aan de Ladiesrun! Train je in vorm met De Gezonde Regio

De Gezonde Regio organiseert speciaal voor vrouwen een trainingsprogramma voor deelname aan de Ladiesrun op 19 juni. Twaalf weken lang krijg je twee keer per week training van een gediplomeerde looptrainer. Zo word je optimaal voorbereid op deelname aan de 5 km tijdens de Ladiesrun. 

De adidas Ladiesrun vindt plaats op zondag 19 juni in Rotterdam. Dit loopevenement over 5 of 10 km staat helemaal in het teken van lifestyle, sport en welness. Pink Ribbon is als goed doel verbonden aan dit loopevenement.

Over de trainingen

De trainingen vinden plaats op dinsdagavond en donderdagavond en beginnen bij AV Typhoon in Gorinchem. Het programma start op dinsdag 29 maart. De trainingen zijn van 18.30 tot 20.00 uur. Deelname aan de trainingen kost € 30,- voor 24 trainingen (12 weken) en deelname aan de Ladiesrun kost € 15,- (informatie over aanmelden voor de Ladiesrun krijgen deelnemers tijdens de eerste training).

Sponsoren voor Pink Ribbon

Deelnemen aan de Ladiesrun is een prestatie die mag worden beloond! Daarom koppelen we een sponsoractie aan dit programma. Familie, vrienden en collega's kunnen je sponsoren voor deze knappe prestatie. De sponsoropbrengst is volledig voor Pink Ribbon.

Aanmelden

Als je wilt aanmelden, of als je meer informatie wilt, kun je een mail sturen naar Arjan Heijblom van De Gezonde Regio op het speciale mailadres voor dit programma: start@degezonderegio.nl 

Over De Gezonde Regio

De Gezonde Regio werkt samen met inwoners en professionals aan gezondheid in de regio.

De Gezonde Regio is een initiatief van de zorgaanbieders Rivas Zorggroep, Yulius, GGD Zuid-Holland Zuid, de Vereniging van Ondernemende Huisartsen, Zorgbelang Zuid-Holland en Gezondheidsverzekeraar Trias en Zorgverzekeraar VGZ.

 


'Oud Nieuws'

Opvallende marathonprestaties Sliedrecht Sportatleten.
Tijdens de Midwinter Marathon in Apeldoorn hebben Sliedrecht Sport atleten voor opvallende prestaties gezorgd.
Cees Kraayeveld wist in deze internationale marathon zich als eerste Nederlander te klasseren en Jan Willem Lether en debubant Jaap van Gelderen deden het eveneens uitstekend met een 14de en 15de plaats in deze marathon waarvoor maar liefst 965 deelnemers van start gingen.

Lees verder

 

Contact vorige pagina  volgende pagina Loopevenementen

top