top of page
'Hardlopen beter dan medicijnen' (5).png

VAN ASTMA PATIËNT NAAR MARATHON LOPER

Ik ben Jaap van Gelderen, geboren op 17 oktober 1957. Ik ben in het huwelijksbootje gestapt en ben gezegend met twee prachtige kinderen. Al sinds 1984 ben ik fanatiek bezig met de atletiek. Ik ben er eigenlijk mee begonnen vanwege mijn astmatische bronchitis. Maar door het hardlopen ben ik erin geslaagd om helemaal medicijnvrij te worden, een prestatie waar ik best trots op ben!

 

Tussen 1984 en 1990 waren mijn hoogtijdagen, waarin ik mijn beste tijden heb neergezet. De marathons van Apeldoorn en Etten-Leur heb ik beide afgelegd in respectievelijk 2.35.03 en 2.35.36. En nu, na maar liefst 37 jaar, ben ik nog steeds dagelijks in de weer met trainen. Naast mijn eigen atletiekcarrière ben ik de laatste jaren ook begonnen met het geven van trainingen. Eerst was ik betrokken bij het organiseren van een Roparun, en later werd ik looptrainer bij voetbalclub E.B.O.H. Daar gaf ik looptraining aan de selectieteams (B-1, C-1, D-1). Sinds december 2009 ben ik ook begonnen met het trainen van diabetespatiënten. Daarnaast onderhoud ik contacten met de fertiliteitspoli van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, waar ik vrouwen met extreem overgewicht begeleid. (lees meer) En geloof me, de resultaten op het gebied van gezondheidsverbetering zijn ronduit verbluffend! Daarnaast ben ik altijd bezig met het volgen van verschillende cursussen op het gebied van looptraining binnen de sport- en gezondheidswereld.

Wat betreft mijn kennis van atletiek, ik heb mezelf alles eigen gemaakt. Na 37 jaar dagelijkse training ben ik een autodidact geworden. In september 2010 ben ik geslaagd voor de cursus Runningtherapie, een post HBO-opleiding onder leiding van Bram Bakker (psychiater) en Simon van Woerkom (fysiotherapeut). Sinds oktober 2010 is Runningtherapie Dordrecht van start gegaan, waarbij we mensen begeleiden die te kampen hebben met fysieke en mentale problemen.

"Runningtherapie Dordrecht: waar fysieke en mentale problemen worden overwonnen met elke stap die we zetten.

Untitled design (4).png

Ben jij er klaar voor?

Untitled (72 × 25in).png
bottom of page